En spirituell reise til Assisi, Italia i Frans av Assisi's Fotspor, 10 - 17 Oktober 2019.

Velkommen til en ny magisk tur! Med fellesregresjoner og meditasjoner. Vær med og besøk alle nydelige steder som Frans av Assisi har vandret i og vært ved i vakre Assisi! Et fantastisk sted du aldri vil glemme, din sjel vil sannsynligvis berøres på det dypeste. 

Jeg kjører jevnlig turer til Assisi og nå venter en ny magisk vandring sammen med deg i Assisi i oktober 2019, en reise i Frans av Assisi's Fotspor. Vi kommer til å starte ved hans fødested, og følger ham gjennom livet hans til det siste hvilested. Personlig har jeg sett hvordan disse stedene påvirker oss som kommer dit. Det er som om noe har en mulighet til å "skifte" inne i oss.

Jeg forutsetter at du ønsker en uke i spirituelle omgivelser, hvor ditt indre kan kan fortsette sin utvikling i disse gode energiene. 

På denne turen vil du få et nært møte Frans av Assisi, den hellige Frans, født Giovanni Francesco di Bernardone, den 5. juli 1182 i Assisi, Italia. Han døde 3. oktober 1226 like utenfor kapellet Portiuncula og han ble erklært helgen i 1228.

Frans er kjent som grunnlegger av Fransiskanerordenen. Hans ettermæle er ut over dette todelt: Dels huskes han som stor mystiker, han var den første kjente helgen som mottok stigmata. Dels huskes han som de fattiges og sykes venn, og som en forkjemper for et konsekvent fattigdomsideal for sin orden. Han huskes også for sin kjærlighet og evne til å snakke med dyrene.

Jeg har nå hatt mange grupper med til Assisi og er godt kjent der.

Er det noe med hånden på hjertet jeg kan love deg, så er det en magisk uke i vakre Assisi og omegn. Det skjer noe med deg når du trår inn i denne byen, det er som om skuldrene dine senker seg og du kan oppnå en mye dypere kontakt med deg selv i ditt indre. Dag for dag program med tider vil du få tilsendt før avreise. Underveis i uken skal vi ha flere fellesregresjoner og meditasjoner, hvem vet hva som kan komme til deg i slik en stund?

Kanskje vil du i Frans nærvær berøre strenger i deg som du ikke ante var der, mine strenger har i hvertfall blitt berørt når jeg hatt hatt mine besøk i Assisi.

Frans av Assisi var sønn av en rik kjøpmann og da han var ungdom var hans høyeste ønske å bli ridder. Men noe skjedde med ham i begynnelsen av 20-årene og han gjorde opprør mot sitt miljø, og han tok avstand fra den materielle rikdommen. Hans vei var nå ledet inn på den åndelige og indre veien og han mente det var her den egentlige rikdommen lå.

Vi skal besøke alle viktige steder, og du skal få nok tid til at du kan gå på egenhånd til "dine" steder du blir dratt til. Under uken vil jeg ha fellesregresjon og meditasjoner med dere. Er vi heldige får vi plass og rom til å gjøre dette i tett kontakt med stedene vi besøker, her må jeg ta et lite værforbehold.

Samtidig med Frans av Assisi levde også en ung kvinne som het Chiara, hun kom til å bety mye for Frans i hans liv. Vi vil også få gleden av å "møte" henne under uken og hun betyr mye for mange mennesker.

 

 

 

 

PROGRAM

Fly fra fra Oslo: Avreise Torsdag 10. Oktober 2019 

Retur fra Roma: Torsdag 17. Oktober 2019

Vel fremme i Roma vil vi bli møtt av en maxitaxi som kjører oss direkte til Assisi, vi er fremme på ettermiddagen. Ta gjerne med noe mat og drikke til bussturen da vi ikke har noe stopp underveis. I samarbeid med GTravel.

I Assisi skal vi bo på Hotel Fontebella, med den mest magiske utsikt over Assisidalen du bare kan drømme om.

Vi blir i Assisi til torsdag 17. Oktober, vi står opp tidlig og kjører direkte til flyplassen med maxitaxi.

Det tas forbehold om endring av flytidene fra Norwegian og du er ansvarlig for privat reiseforsikring under reisen.

 

 

2015-06-03 08.04.21Hotellet

I Assisi skal vi bo på Hotel Fontebella, det er et veldig hyggelig hotell som jeg har bodd på og har hatt grupper til flere ganger tidligere. Rommene våre vender ut mot den vakre dalen og tar nesten pusten fra en. Personalet på hotellet gjør sitt ytterste for at vi skal ha et fint opphold. På bildet ser du utsikten fra rommene våre, og på morgenen blir du vekket av vakkert klingende kirkeklokker, for en måte å møte dagen på!

Link til Hotel Fontebella

 

 

 

 

 

STEDER VI SKAL BESØKE I ASSISI


Opplevelsene vil stå i kø for oss!

Jeg vil etter beste evne ta deg med på en reise og opplevelser som følger Frans av Assisis liv, fra fødsel til han døde. Vi starter dagene med god frokost før vi begir oss ut til de magiske stedene. Det vil bli en del spaserturer, så ta med deg godt fottøy. Assisi by er ikke så stor, men noen av stedene vi skal besøke ligger litt fra sentrum.

På morgenen etter frokost møtes vi på et møterom ved resepsjonen for å sette energien for dagen. Er det tid for det tar vi en liten stund i ro og ettertanke for det vi skal oppleve på dagtid. På ettermiddagen møtes vi igjen for meditasjon, fellesregresjon eller deling av dagens opplevelser. Vi bruker dette møterommet så langt det er mulig. Jeg håper det vil være mulig med fellesregresjoner og meditasjoner når vi er ute om dagen, det er litt væravhengig.

Selv har jeg hatt mange "alene"-turer til Assisi gjennom årene, og alle har vært like praktfulle. Under kan du lese om stedene vi skal besøke i løpet av uken.

 

 

 

2014-04-18 11.46.09Chiesa Nuova

Det er i dag bygget en kirke over huset hvor Frans ble født, utenfor kirken finner du en statue av foreldrene Pietro Bernardone og hans kone Donna Pica. Frans ble født i en stall som vi fortsatt kan gå inn i, denne er i dag gjort om til et kapell. Like før Donna Pica skulle føde sitt barn banket en mann på døren og ba henne om å føde barnet i stallen. Hun var et gudfryktig menneske, så hun gjorde dette.

Under kirken finnes også lagerrommet hvor faren hadde sin bedrift, der kan vi gå inn og forestille oss hvordan det kunne være der på den tiden Frans far hadde sin virksomhet der. Ofte er det mulighet for å sette seg ned på noen benker og ha en stille stund der.

Inne i kirken vil du fortsatt se det lille rommet som faren til Frans låste ham inn i når han i farens øyne hadde gjort noe galt. Etter at vi har vært i kirken går vi ned til den lille stallen som nå er et lite kapell.

Opplevelse fra en tidligere tur:

I dag gikk vi til det stedet hvor Frans ble født, en stall som hans mor ble bedt om at fødselen skulle finne sted i. I dag er det et lite kapell hvor vi er frie til å sette oss ned og ha en liten stille stund.

Mens vi satt der kom to eldre pene italienske damer inn, hånd i hånd. De smilte forsiktig til oss og vi laget plass til dem. De satt tett sammen og den ene damen sank inn i seg selv og ble blank i øynene. Slik satt de en liten stund før de igjen tok hverandre i hendene og gikk ut i dagliglivet i Assisi. Med et lite smil til oss på deres vei ut av det lille kapellet.

Små magiske øyeblikk.

 

 

 

Croppet2015-06-02 14.10.53San Rufino kirken


I denne kirken ble Frans døpt, og det var foran denne kirken han ga tilbake alle sine klær til sin kjødelige far. Han hadde tatt noen stoffruller fra faren for å få penger til å bygge opp San Damiano, og faren anmelder sønnen for tyveri.

Det er da det famøse skjer, Frans gir tilbake alle pengene og alle sine klær så han står splitter naken foran den forferdede folkemengden. Her erklærer han at han heretter kun har en far, at han ønsker å følge sin far i himmelen, sin "sanne" far.

Chiara som skulle få en stor betydning i livet hans bodde i nabohuset til kirken, og hun overvar alt som skjedde på plassen. Chiara valgte etter noen år å følge i Frans sine fotspor og hun dannet den kvinnelige delen av Fransiskanerorden.

 

 

 

San Damiano


Det var her Frans hørte Herren snakke direkte til ham fra krusifikset i den da falleferdige lille kirken: "Frans, ser du ikke at min kirke/mitt hus faller sammen". Frans tok dette helt bokstavelig og begynte å bygge opp den lille kirken sten for sten.

Etter hvert begynte flere menn og slutte seg til hans trossyn. Dette var andre velstående menn fra byen som valgte vekk sin rikdom slik han hadde gjort. Dette førte til bestyrtelse i byen naturlig nok, men dette var bare en liten start på en stor bevegelse. 

I ettertiden ble San Damiano brukt av den kvinnelige delen av ordenen Klarissene som ble ledet av Chiara. Jeg blir fortsatt sterkt berørt når jeg går inn på San Damiano, du kan se inn på alle rommene hvor de bodde og virket. Vi kan komme inn i de fleste rom hvor de kvinnelige nonnene levde sine liv, og i annen etasje finner du deres sovesal.

I hjørnet hvor Chiara døde finner du alltid friske blomster, det samme i spisesalen. På hennes plass står det alltid en vakker bukett med friske blomster.

 

127Om du ønsker kan du også gå på messe i kirken, det er en stor opplevelse. Jeg har vært på flere morgenmesser i den grytidlige morgen, det er en opplevelse jeg virkelig kan anbefale deg. Vi går gjennom byen som forsiktig våkner til liv i skumringen, videre gjennom en vakker olivenlund som leder ned til den lille kirken ved San Damiano. Du vil aldri glemme den opplevelsen!

Opplevelse fra en tidligere tur:

Vi er på vei til morgenmesse i San Damiano, en opplevelse. Skal du være med på den er det ubønnhørlig opp grytidlig på morgenen. Tenk deg, du går gjennom et morgenstille Assisi som varsomt begynner å våkne til liv.

I noen vinduer er det lys og du undrer deg over hva menneskene som bor der gjør. Du går gjennom de ytre bymurene på din ferd mot en vakker olivenlund. Det som møter deg der er forsiktig fuglekvitter som tar i mot den rosa solen som varsomt stiger opp bak åsen og skaper vakker energi.

De du går sammen med er spente på det de skal oppleve. Du har vært der mange ganger, men liker det like godt hver gang. Inne i den lille kirken på vakre San Damiano. Nedenfor kirken på sletten ser du morgentåken som omsvøper dalen og husene der.

Vi går inn i kirken, og er klare til en times magi. Klokken er 06.40. Sammen med noen nonner, andre Assisi-innbyggere samt slike som oss. Vi reiser oss, og setter oss i takt med de innfødte. Benkene knirker uavlatelig, det er sang, en munk som tramper i vei på et orgel. Vi sitter med store øyne. Så er det slutt og vi går glade og fornøyde opp den noe bratte bakken fra stedet. På vei tilbake til gode Hotel Fontebella og frokost.

Vi er klare for en ny magisk dag.

 

 

 

2015-06-05 16.52.37Santa Chiara Basilikaen


Denne basilikaen ble bygget til ære for Chiara, og i et lite sidekapell finner du det originale krusifikset som snakket til Frans i San Damiano. Tiden står litt stille når du sitter der i stillhet og ser på krusifikset.

Her ligger Chiara begravet i sarkofag dypt under kirken, det er en spesiell opplevelse å stå foran denne. Du finner også en utstilling med klær og forskjellige ting fra denne tiden Frans og Chiara levde.

Det er i dag et levende nonnekloster i tilknytning til kirken. Du er velkommen til å være med på messe og høre nonnenes sang, jeg kan spesielt anbefale tidlig kveldsmesse. Dette er en like stor opplevelse hver gang jeg er med på det. Nonnene lever for seg selv på sitt område så du kan høre deres hymner og sang gjennom en vegg på siden av krusifikset. De fleste blir sterkt berørt av dette.

Tidligere opplevelser:

I går gikk vi på aftenmesse i Santa Chiara-kirken. Korset du ser i kirken er det originale som snakket til Frans i San Damiano. I Santa Chiara kirken lever nonnene i skjul på innsiden av klostermurene. Tenk deg, du kommer inn i denne lille kirken.

Trebenker som er ekstremt vonde å sitte på. Men vi kommer tidlig så vi skal få plass. Etter en stund kommer en nonne og tenner noen levende lys. Det blir helt stille blant oss fremmøtte. Så glir dørene bak gitteret opp du ser på bildet. Jeg ser et glimt av nonnen som spiller på orgelet. Resten sitter godt skjult for oss.

Så begynner de vakreste toner av nonnenes sang å strømme gjennom gitteret. Som sølvtråder som snor seg rundt oss alle sammen. Jeg ser at alle i gruppen sitter helt fjetret. Det er som florlett gregoriansk sang med klokkeklare lyse kvinnelige stemmer.

I en halv time får vi oppleve dette. Vi reiser oss og setter oss i takt med de katolske vi er sammen med. Det er som om vi er med på en liten, men samtidig uendelig reise med de bak gitteret. Du kan høre varmen og inderligheten i stemmen til de forskjellige som formidler tekst og hymner. Vakkert!

 

 

 

Eremo delle Carceri


Dette er nå et kloster som er bygget over en grotte som Frans pleide å bruke til meditasjon. Vi tar taxi opp til området overfor Assissi, ved Monte Subasio.

Frans og hans etterhvert mange minstebrødre hadde funnet mange grotter de kunne trekke seg tilbake til og meditere. Dette skjedde ofte over lange perioder i alle årstider, og fortsatt i dag finnes grottene og det er fortsatt mulig å gå inn i en grotte og kjenne på energiene.

Jeg vil vise deg to grotter som ligger lett tilgjengelig, jeg har vært der på forskjellige årstider, det er alltid en vakker opplevelse.
I tilknytning til klosteret er det et utrolig vakkert landskap med stier som strekker seg innover mot et lite kapell.

Hver gang jeg er der tenker jeg på hvordan det måtte være der på vintertid, når minstebrødrene var der i lange perioder. Kun ikledd sine fattigslige klær og sandaler.

Der finnes også mange steder langs stiene hvor vi kan sette oss ned for meditasjon eller fellesregresjon om været tillater det.

 


 
056Rivotorto


Etter at Frans og de første minstebrødrene hadde bygget opp San Damiano søkte de til en liten hytte som var overgitt. Her ble de i tre år, Rivotorto var et av de første stedene som Frans og hans minstebrødre brukte som oppholdssted.

I dag er de to små hus/hyttene bygget inn i en stor kirke, vi kan gå ned i  huset og inn i de to små rommene de hadde til å hvile og oppholde seg i.

Jeg fikk besøkt Rivotorto for første gang for et par år siden og det ble en stor opplevelse for meg.

Det som opplevdes spesielt her var at du kunne gå inn i de enkle rommene, og igjen, det føltes som om tiden stod stille. Med en energi som for meg opplevdes helt fantastisk.

 

 


 
Portiuncula og Transittkapellet i Chiesa Santa Maria degli Angeli


 Etter årene ved Rivotorto hadde de vokst til 12 minstebrødre og de flyttet til sletten lenger nede i dalen, Portiuncula. De ble gitt Portiuncula og den lille kirken Santa Maria degli Angeli, samt et lite stykke jord. På betingelse av at dette alltid skulle være ordenens hovedkvarter og det ble fransiskanernes stamkloster.

Dette er i dag et vakkert lite kapell, hvor du kan gå inn og ha en liten stund for deg selv. Langs veggene finne du små stoler du kan hvile deg på og ha en indre reise om du ønsker. Du vil forstå hva jeg mener når du går inn i dette lille kapellet.

I dag er Portiuncula bygget inn i en stor, vakker kirke Chiesa Santa Maria degli Angeli.

Like ved siden av i kirken finner du også Transittkapellet, hvor Frans døde. Her kan du se inn via en gitterdør, og det samler seg alltid mange som ønsker en liten stund der.

Jeg vil vise deg rundt på området i tilknytning til kirken, og du finner også en bokhandel der. Skal du kjøpe forskjellige ting anbefaler jeg at du gjør det her, de har godt utvalg i vakre smykker, bøker og videoer.

 

 


 
San Francesco Basilikaen


Frans dør i sin lille hytte, og hans minstebrødre bar ham forbi San Damiano slik at Chiara og hennes medsøstre kunne ta farvel med ham før han ble gravlagt. Han hadde bedt om å bli gravlagt i de kriminelles gravlund, men han ble båret til kirken S. Giorgio i Assisi.

Etter Frans sin død ble det umiddelbart satt i gang med å bygge en stor kirke til hans ære, selv om dette sikkert ikke var i hans ånd. Nede i en underetasje finner du krypten til Frans, samt til noen av hans nærmeste følgesvenner-minstebrødre. Der har du god mulighet til å sitte i litt ettertanke om du ønsker det.

Ellers anbefaler jeg deg at du tar deg god tid i den øvre kirken og nyter de vakre veggmaleriene utført av Giotto, en opplevelse i seg selv. I den nedre kirken finner du også det bildet som Giotto laget av Frans. Det blir sagt at det er det bildet som likner med på ham.

Jeg anbefaler at du tar deg tid til å sette deg ned og har stund for deg selv der.

 

 


 
 
129Chiesa San Pietro


Jeg vil også ta deg med til Chiesa San Pietro, denne var allerede bygget da Frans levde. Noen av dere husker kanskje at Wayne Dyer hadde en sterk opplevelse med sin kontakt med Frans av Assisi nettopp i denne kirken da han skulle holde et foredrag.

Denne kirken ser vi rett ned på når vi åpner våre vinduer på hotellet. Det er en kirke jeg alltid må tilbake til.

Er du klar for å bli med meg på denne turen?

 

 

 

 

Inkludert i prisen:

 • Transport fra Roma til Assisi og tilbake.
 • Overnatting på Hotel Fontebella, Assisi, i dobbeltrom (eller enkeltrom) med frokost.
 • Fellesregresjoner og meditasjoner.
 • Guiding med meg i Assisi

Ikke inkludert:

 • Fly bestiller du selv
 • Utgifter til taxi/buss lokalt i Assisi.
 • Mat/drikke ellers under oppholdet.
 • Byskatt til Assisi på Euro 2,- pr natt. Dette betales kontant i resepsjonen før avreise.


 
Pris:
Kr 11.785,- i delt Dobbeltrom.
Om ønskelig enkeltromstillegg kr 3.950,- så langt det er ledig.

Depositum kr 2.500,- betales ved påmelding.
Bindende påmelding.

Restbeløpet innbetales 15. August 2019. Jeg gjør oppmerksom på at priser er oppgitt i Euro i Italia og det tas forbehold om valutaendringer. Ingen refundering av depositum. Ingen refundering etter innbetalt hovedbeløp, det er derfor viktig med egen reiseforsikring om noe uforutsett før reisen skulle inntreffe.

 

Den enkelte deltaker må ha egen reiseforsikring og det anbefales at man også har med seg Europeisk Helsetrygdkort som du kan bestille hos www.helsenorge.no

 
Bindende påmelding:
Ta kontakt med May I. Wikeby på e-post: info@innsikten.no eller telefon 920 30 578. Ta gjerne kontakt med meg om du har eventuelle spørsmål om turen.

Hvis dette er en reise du vet i ditt hjerte du vil være med på ber jeg deg om å ikke vente for lenge med å melde deg på da jeg kun har 6 plasser tilgjengelig.

Jeg vil gjøre alt i min makt for at du skal få en fantastisk uke!
Anbefalt lektyre til turen: "Jakten på en annen rikdom" I Frans av Assissi Fotspor av Kristin Flood, en fantastisk bok å lese før denne turen.

Tilbakemelding fra deltaker på turen i februar 2016:

"En fantastisk reise for kropp og sjel til vakre Assisi, med May som den perfekte turguiden. Hjertevarm og tilstede i tillegg til kunnskapsrik og handlingsdyktig. Jeg har sjeldent følt meg så ivaretatt. Ingenting manglet og opplevelsene sto i kø. Dette ble en pilegrimsreise med masse åndelig føde i tillegg til nydelige italienske spesialiteter. Assisi med May kan anbefales på det varmeste. "Kvinne, 49 år

 

Under ser du Mona, en glad deltaker og meg fra den første turen jeg arrangerte i 2014 :-)

 

2014-05-25 12.04.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-10-05 11.25.26Frans av Assisis bønn

Herre gjør meg til redskap for din fred!

La meg bringe kjærlighet der hatet rår.

La meg bringe forlatelse der urett er begått.

La meg skape enighet der uenighet rår.

La meg bringe tro der tvilen rår.

La meg bringe sannhet der villfarelse rår.

La meg bringe lys der mørket ruger.

La meg bringe glede der bedrøvelse hersker!

Å Mester!

La meg ikke søke så meget å bli trøstet som det å trøste.

Ikke så meget å bli forstått som det å forstå.

Ikke så meget å bli elsket som det å elske!

For det er gjennom at man gir at man får.

Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.

Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!

Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv!

 

Det er ikke Frans av Assisi som selv har skrevet denne bønnen, men den speiler hans liv og

hans levemåte. Sangen ”Gjør meg til redskap for din fred” er bygget på bønnen. Bønnen ble

skrevet først rundt første verdenskrig.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Nyhetsbrev

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test