Mirakelfjæren fra Frans av Assisi

Som du kanskje er oppmerksom på er jeg over middels interessert i Frans av Assisi og besøker Assisi ofte. Denne gangen kom han på besøk til meg og mine venninner, bli med og les!

I sommer, juli 2018, var jeg heldig og kunne besøke Assisi i to uker. To venninner skulle komme og bo hos meg i leiligheten jeg hadde leid, det var Carrie fra USA jeg traff på Pilgrimsturen i fjor og Anne Grete fra Norge. Jeg gledet meg enormt til å vise dem alle vakre plasser og vi skulle gå i Frans av Assisi’s fotspor.

Når begge hadde kommet seg vel til Assisi startet «reisen» i Frans’ liv. I Assisi er det ofte grupper som vandrer rundt så jeg passet på at vi kunne gå til kirken som er bygget over huset der Frans bodde med foreldrene sine når det var litt rolig på ettermiddagen. Som vanlig snakket jeg i det vide og det brede om dette huset og hvordan de hadde det på den tiden.

Etter dette var det tid for å gå ned til stedet hvor Frans ble født. Hans mor hadde hatt besøk av en budbringer som fortalte henne at det var viktig at hun fødte barnet sitt i stallen. Hun tok dette på høyeste alvor og fikk stelt i stand stallen slik at hun kunne føde der. I dag er stallen gjort om til et lite kapell som står åpent for besøkende.

Etter besøket i kirken ruslet vi rolig ned den lille trange gaten som heller ned mot stallen. Det var lite mennesker rundt oss og vi kunne sette oss ned på benkene langs veggene og jeg fortsetter historien om Frans til mine venninner. Solen strømmer vakkert inn i rommet og skaper en rolig ramme rundt oss. Alle tre kjenner hvor fredfylt det er i dette lille kapellet mens vi synker inn i energien mens vi hører svake lyder fra byen utenfor. Anne Grete sitter og ser oppmerksomt på meg hele tiden fra sin plass på motsatt side av rommet og Carrie sitter rett ved siden av meg.

Solen skinner på meg mens jeg forteller om Frans’ liv og vi opplever hvordan det berører oss alle sammen.

Akkurat i det jeg avslutter en setning om Frans ser jeg ned på det venstre benet mitt, og der ligger den mest vakre myke lille fjær du kan tenke deg.

Jeg kjente hvordan jeg ble helt varm, for denne fjæren hadde manifestert seg ut av løse lufta. Vi ble helt stumme alle sammen før jeg sier, det er et tegn. Et tegn fra Frans om at vi ikke er alene her nå. Du kan si det var et øyeblikk av ærbødighet i det lille kapellet.

Inne i meg visste jeg  at denne fjæren ikke hadde dalt ned av seg selv, for det hadde jeg lagt merke til. Anne Grete hadde hatt blikket festet på meg helt oppslukt av min fortelling og sa klart og tydelig at hun hadde sett om den fjæren hadde falt ned fra luften. Carrie som satt bare noen centimeter fra meg på siden hadde heller ikke sett noen fjær som virvlet rundt i luften.

Det var for oss et lite mirakel. Vi hadde med oss Frans akkurat der og da og jeg tror han ble med oss videre den uken.

Fjæren kan du se hvile pent på benet mitt på bildet over.

Så mangt kan skje i Assisi.

May

Bare del om du vil. heart

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test