Hvor deilig hadde det ikke vært å være fri fra nag og bitterhet?

«Hvis du bærer på negative følelser mot andre er det som om du drikker en slurk gift og håper at den andre skal lide av det». Hvor lett er det ikke å bli fanget i en malstrøm av smertefulle følelser? Over mennesker som har såret deg, som du opplever har gjort ugreie ting mot deg eller andre du er glad i. Under vil du få en liten øvelse som forhåpentligvis kan hjelpe deg.

Jeg møter ofte mennesker som bærer på mye smerte i sitt indre. Smerte som lager problemer og utfordringer i livene deres. Tenk deg selv når et mylder av tanker trekker energien ut av deg. Tanker over det som skjedde i fortiden, følelser som popper opp i det indre og skaper frykt, sinne og uro. Er det noe livet har lært meg så er det at hvis vi ikke klarer å komme oss ut av nagets eller bitterhetens bånd vil det fortsette og plage oss. I evig tid.

De mørke skyggesidene ligger godt gjemt i irrganger i ditt indre. Som blir trigget når noe "skjer" deg. Som gjør at du sier og gjør ting du aldri hadde fått deg til å gjøre om du hadde fått tenkt deg litt om. Det handler om å bli bevisst de tingene som gjør at du trigges. At du sletter "venner" i raseri på Facebook. At du sender den sms'en du angrer på etterpå. De bitre ordene som faller i kampens hete.

Problemet er at selv om du gjør disse negative handlingene og du tror du har satt deg "fri" så henger det ved deg som et usynlig felt. Det er som om du føler du har slettet Word-dokumentet på pc’n din. Du har til og med slettet mappen det lå i. Du står igjen med et problem. En som er litt smartere på IT enn deg kan finne det igjen langt nede på harddisken. Akkurat slik som det ligger godt forankret nede i ditt underbevisste sinn. Nissen er med på lasset videre for å si det sånn.

Det som er paradokset er at det kun er kjærlighet som kan klare å reparere disse sårene. Gi slipp. Gi aksept for at du trenger å kjenne på følelsene, lufte dem ut for å si det slik. Men ikke BLI i det rommet, det er intet blivende rom. Når du bærer på disse negative følelsene er det som om du mister deg selv. Du mister kontakten til hvem du egentlig er. Nag og bitterhet er som å la egoet styre ditt sinn og du får mer og mer gift lagret i din kropp. Har du gjort noe feil mot noen? Be om unnskyldning for det, sett deg selv fri. Det er ofte slik at når du bærer på nag kjenner du på skyld, hvis du tilgir deg selv og andre finner du tilbake til fred i ditt indre.

Ville det ikke være deilig å slippe å bære på den tunge vekten av nag og bitterhet? Smerten som ligger lagret i ditt underbevisste sinn. Du kan velge å se på det som skjer gjennom kjærlighetens øyne, ikke sinnet, naget, bitterheten. Du kan faktisk velge å forsøke å se Sjelen til den som trigger deg. Enhver situasjon kan være en unik mulighet til vekst i ditt indre. Det er mulig!

Jeg ønsker å vise deg en liten øvelse for hvordan du kan føle deg uten nag.

Her er en øvelse fra "Et Kurs i Mirakler":
Søk i ditt sinn etter dem du bærer størst nag til, slik du ser det. Noen vil være lette å finne. Tenk deretter på de tilsynelatende mindre bebreidelser som du føler for dem du liker og til og med tror du elsker. Det vil raskt bli åpenbart at det ikke finnes noen som du ikke bebreider på en eller annen måte. Dette har gjort at du antageligvis har følt deg alene i din verden.

Bestem deg nå for å se alle disse personene som venner. Si til dem mens du tenker på hver enkelt etter tur mens du gjør det:

Jeg vil se deg som en venn, slik at jeg kan huske at du er en del av meg, og lære å kjenne meg selv.

Mens du gjør dette forsøk å tenke på deg selv som fullstendig i fred med alt og alle. Trygg i en verden som beskytter og elsker deg, og som du elsker i gjengjeld. Prøv å føle hvordan tryggheten omgir deg og hviler over deg og holder deg oppe. Prøv å tro, om enn så bare for en kort stund, at intet kan skade deg på noen måte. Etter å ha gjort dette kan du si til deg selv:

Kjærligheten bærer ikke nag eller bitterhet. Når jeg oppgir all nag og bitterhet vil jeg vite at jeg er fullkomment trygg.

Er alt fastlåst, si til Universet:

"Jeg er sint/lei meg/såret, men jeg er villig til ikke å være det. Kjære Universet, hjelp meg til å se denne situasjonen annerledes. Takk."

Hvem har ikke vært borte i dette, disse mørke følelser som legger seg som en usynlig kappe over deg og tynger deg ned på alle måter. Når du kan klare å gi slipp er det som om lyset får slippe til igjen. Det lyset du har hatt i deg hele tiden, men som har blitt holdt nede til en bitteliten minimum av flamme. Nå er det fritt til å lyse opp stort og sterkt.

Da kan mirakler komme til deg. De trenger ikke å stange mot et felt av bitterhet og nag. Men strømme rett inn i din kjerne med all kjærlighet. Du settes fri.

heartBare å dele om du vil.

May

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test