Hvorfor jobbe med seg selv og bearbeide den bagasjen du bærer på?

Har du noen gang vært i en situasjon hvor du tenker, du verden så deilig det hadde vært å reagere på en annen måte? Da er kanskje tiden inne for å se på hva du har med deg i din bagasje.

Det kan se ut som at mønstre og adferd går i arv fra foreldre til barn. Dette blir som regel ubevisst overført videre uten at det ligger noe ønske om å skade barnet. Hvis det er en bevisst adferd som innprentes i barnet er det som regel et ønske om at barnet skal få det bedre. Det kan være alt fra et ønske om å lage et mer ”robust” barn som oppleves for følsomt, eller overføring av egen frykt til barnet for at det ikke skal oppleve noe vondt. Det kan være alt fra frykt for dyr eller andre ting som oppleves farlig for den voksne.

Problemet er at dette medfører til at vi som barn vokser opp med bagasje som ikke engang er vår egen, det er våre omsorgspersoners bagasje. For ikke så lenge siden hadde jeg en time med en flott kvinne som har en sønn i tenårene. Denne kvinnen hadde vært et følsomt barn da hun var liten, men hadde blitt korrigert av moren hele tiden. Hun innså at hun ikke hadde fått lov til å være den hun egentlig var som liten. Hun hadde hele tiden følt at hun ikke var god nok, måtte være tøffere og sterkere enn det hun var.

Til sin forferdelse så hun nå at hun helt ubevisst hadde repetert sin mors væremåte ovenfor sin sønn. Han var også et følsomt barn som klienten min forsøkte å gjøre tøffere enn det han var. Hun innså at her måtte det virkelig gjøres noe og vi foretok noen Indre Barn reiser hvor hun kunne få møte denne lille jenta og hun kunne få akseptere seg selv akkurat slik hun var.

Det som skjer i en slik time er at vi reiser tilbake via regresjon til barndommen og vi kan ha mulighet til korrigere hendelser som har skjedd.

Den voksne kan ha kommunikasjon med for eksempel den ene forelderen og jeg guider og veileder underveis. Videre er det viktig at det lille barnet opplever anerkjennelse for alle sine følelser som dette har skapt i henne og at hun får kraften sin tilbake som hun mistet. Vi gjorde dette i denne reisen og min voksne klient kunne gi tilbake kraften til den lille jenta og gi henne opplevelsen av at det er helt ok å være annerledes. Å være en følsom liten pike og at hun er god nok som hun er.

Akkurat når vi var inne i slutten på denne reisen kjenner klienten min at noe skjer i ryggen hennes, det er noe som løsner og forsvinner. Det er ganske fascinerende når det skjer, når energetiske avtrykk gir slipp i den fysiske kroppen.

Alt vi opplever i barndommen legger seg i det underbevisste sinnet som gjemt cellehukommelse. Forestill deg gjerne en gammeldags kjøbmannsdisk med mange små arkivskuffer. Der ligger alle dine opplevelser, både smertefulle og gledes fylte. Når du er i en situasjon kan noe trigges i deg og en eller flere av disse arkivskuffene åpnes og innholdet kommer dundrende mot deg. Da er det ikke bare enkelt å tenke rasjonelt og fornuftig og du finner ofte at det er i det øyeblikket du sier eller gjør noe du angrer bittert på etterpå.

Etter denne opplevelsen med møtet med den lille jenta hun en gang var så hun at hun måtte endre sin adferd ovenfor sønnen. Det føltes mye lettere etter at hun hadde fått bearbeidet dette minnet, og skulle det være mer som ligger skjult der kan hun ha mulighet til å håndtere det på en bedre måte fremover. Bare innsikten om at hun gjentok et destruktivt mønster var til stor hjelp for henne.

For et par dager siden kom en annen klient til timen sin og det var en stund siden jeg hadde sett henne. Hun er et følsomt menneske, introvert og av den stille typen som ikke snakker høyt eller gjør mye ut av seg. Dette gjør at omgivelsene hennes oppfatter henne som lukket og lite villig til å dele ”av seg” til dem. Hun og mannen er medlemmer i en forening og det hadde kommet henne for øret at de andre damene snakket om henne. Hvor innesluttet hun var og hvor vanskelig andre syntes det var å komme inn på henne. Dette hadde selvfølgelig vært vondt å høre og vanligvis hadde hun bare latt det ligge og levd med den følelsesmessige smerten.

Jeg satt og lyttet til historien hennes da hun sier: ”Vet du hva jeg gjorde?” Nei, sier jeg, hun fortsetter: ”Jeg skrev en e-post til alle damene i foreningen og forklarte at jeg er en stille, sjenert person som kan synes det er vanskelig å ta plass og være utadvendt slik som dem”. Hun formelig strålte der hun satt i stolen mens hun fortalte dette. Responsen fra mottakerne hadde vært positiv og hun hadde fått mange hyggelige tilbakemeldinger. I tillegg hadde hun også svart en annen person på e-post og fått ordnet opp i noe annet som vanligvis ville gnagd i hennes indre. Hun opplevde at for henne var det enklere å skrive om det hun følte og opplevde i situasjonen i stedet for å ta det opp verbalt, da ville sannsynligvis hjernen hennes blitt blank. I flere timer før dette hadde vi jobbet med å styrke hennes selvfølelse, at det var greit å være som henne og at det er plass til henne også. Akkurat slik hun er. Det er bare så vidunderlig å oppleve dette, at nydelige mennesker og sjeler finner balanse og ro hos seg selv. Tiden er nå inne for å bearbeide andre opplevelser hun har hatt i barndommen slik at hun står enda stødigere i seg selv.

Kanskje har du noen mønstre i ditt liv som er overført til deg også? De fleste av oss har det, problemene oppstår når vi reagerer ut fra barnets ståsted, ikke den voksne. Når jeg jobber med opplevelser fra dette livet beveger jeg meg i Hypnoterapiens verden og det vi har lagret i det ubevisste sinnet. Når du har minner fra fortiden være seg bevisst eller ubevisst, er det som om du er fanget i hemmende lenker. Og når fortiden holder sitt grep om deg skaper du fremtiden ut fra dette, og sirkelen fortsetter. Jeg kan love deg det er en lettelse når det kan bli vasket ut gamle minner som ikke gavner deg lenger, og det blir plass til ting som er til glede for deg i stedet.

Jeg ønsker deg en fantastisk dag der du er!

heartBare å dele om du vil.

May

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test