"De Fire Leveregler" - Boken som fortsatt er høyaktuell

Har du lest boken til Don Miguel Ruiz? Hvis vi mennesker kunne leve etter levereglene formidlet av ham tror jeg verden hadde sett annerledes ut. Har du den i bokhylla? Ta den ut og les den på nytt og hvis du ikke har den, kjøp den så fort du kan!

Året var 2002 og jeg var lettere forvirret og på vei fra en verden til en annen. Jeg hadde forstått at jeg måtte gjøre en endring i livet mitt, men ikke hvordan. På den tiden jobbet jeg fortsatt i bankverdenen og sjelen min hadde begynt å «banke» på hos meg. Det opplevdes som at jeg befant meg i to verdener og jeg hadde behov for å orientere meg i den «nye» verdenen. Dette fikk jeg god hjelp til i bøker som åpnet et helt nytt felt av kunnskap og innsikt hos meg.

Spesielt boken «De Fire Leveregler» skrevet av Don Miguel Ruiz gjorde et enormt inntrykk på meg og jeg gikk med den i vesken i mange måneder. Dette er visdom fra Toltekerne som beskriver det som om menneskene lever i en drøm, i en illusjon om hva som er virkelighet. Om hvordan menneskene egentlig er skapt, at ditt sanne deg er ren kjærlighet, et fullstendig rent lys fra Universet.

Du blir født inn i verden med dette lyset, men du blir som regel raskt dratt inn i illusjonenes verden om hvordan ting «er» og skal gjøres. Det er nesten som om du blir hypnotisert til å se ting på en fullstendig feil måte sammenlignet med det lyset og kjærligheten du kom fra. Men, det er mulig å våkne opp fra denne «drømmen» og finne tilbake til ditt lys, din sanne essens. Det er en vei du kan gå og innsikten fra disse levereglene kan være til stor hjelp for deg og jeg har lyst til å dele denne visdommen med deg.

Du vil kanskje tenke «det er da veldig enkle regler», ja det kan synes slik, men ofte vanskelige på grunn av at vi er så innkjørte i den gamle illusjonen vi befinner oss i. Jeg vil anbefale at du tar for deg en regel om gangen og etter beste evne inkluderer denne i livet ditt. Slik kan du bli oppmerksom på hva som foregår i ditt indre og skape nye måter å snakke, tenke og gjøre på.

Den første leveregel:
«Vær ren i ord». Snakk med integritet. Si bare det du mener. Unngå å misbruke ord til å snakke stygt om deg selv eller å sladre om andre.

Ordene våre har sterk kraft og hvordan vi bruker dem er av stor betydning. Har du noen gang vært i en situasjon hvor noen har sagt noe kritisk til deg helt uten grunn? Eller du sagt noe du gjerne skulle ha tatt tilbake etterpå? Da har du kjent på huden hvordan det oppleves, for det er en energi i ordene vi bruker. Når du snakker ut fra en kjærlighetsfull plass er det den energien som strømmer ut fra deg.

Du trenger ikke være enig i det andre snakker om, men du kan formulere deg med ord som har integritet. Formidle hvordan ting føles og oppleves for deg, som blir sagt fra en kjærlighetsfullt plass i stedet for fra fryktens felt. Dette gjelder i møte med andre og ditt indre selvsnakk. Hva sier du til deg selv? Ta litt tid og bli oppmerksom på det og hva det gjør med deg. Du har da en unik mulighet til å endre dette.

Den andre leveregel:
«Ta ikke noe personlig». Ikke noe av det andre gjør, er på grunn av deg. Det andre sier og gjør, er en projeksjon av deres egen virkelighet, deres egen drøm. Når du er immun mot andres meninger og handlinger, vil du ikke bli utsatt for unødig lidelse.

Denne leveregelen er av stor betydning for oss. Du ser dine ting gjennom dine fargede øyne slik som andre ser gjennom sine filter. Det vi ofte glemmer er at andre sier og dømmer ut fra sine erfaringer som kan være helt annerledes enn dine. Andre kan ha opplevd ting som så kommer energimessig ut av deres munn. Når du klarer å se bakenfor ordene vil du oppleve noe spesielt.

Du tar det ikke så personlig lenger, for det er kun en projeksjon fra den andres smerte og frustrasjon. Det kan være mange ting som ligger under hvorfor andre sier det de gjør, det trenger ikke å ha noen sammenheng med deg. De sitter fast i sin illusjon, og du har mulighet til å stå i et nøytralt felt hvor ordene ikke treffer deg.

Den tredje leveregel:
«La være å forutsette ting». Våg å stille spørsmål og uttrykke det du virkelig ønsker. Kommuniser med andre så klart du kan for å unngå misforståelser. Denne ene leveregelen er nok til at du kan omskape hele livet ditt.

Kommunikasjon er komplisert for de fleste av oss. Vi har lett for å trekke slutninger ut i fra våre egne erfaringer som kan være helt annerledes enn den du snakker med. I stedet for å våge å stille spørsmål begynner du å lage film i hodet ditt over hvorfor og hvordan ting ble sagt. I denne filmen kommer mange scenarier opp i ditt indre og du er i gang med å virre deg inn i et destruktivt felt.

Våg å stille spørsmål, våg å ta en realitetssjekk over hva som egentlig foregår. Du kan stort sett bli forbauset over at det er av mye mindre betydning enn du har tillagt det som skjedde eller ble sagt.

Den fjerde leveregel:
«Gjør alltid ditt beste». Ditt beste vil forandre seg fra øyeblikk til øyeblikk. Det vil være annerledes når du er frisk enn når du er syk. Gjør ditt beste under alle omstendigheter, så vil du unngå å dømme deg selv og angre.

Hvis du følger denne fjerde leveregelen vil du oppleve noe magisk. Du finner at du er mye snillere mot deg selv når du til enhver tid gjør så godt du kan. Vi mennesker er i utvikling hele tiden og den du var for fem år siden er ikke den samme du er i dag.

Når du gjør så godt du kan er det som om du flytter en linje hele tiden, en linje av utvikling. Ville du krevd av noen på barneskolen at de skulle kunne pensum på videregående? Nei, tror ikke det. Slik er det med oss på livets skole, når vi forsøker å være den beste utgaven av oss selv og gjøre så godt vi kan, da er vi på en fantastisk reise.

For meg hadde disse reglene en enorm betydning og jeg ble klar over hva som var min drømmetilstand/illusjon her i livet. Min opplevelse er at disse reglene er kloke å ha med oss i vårt indre hele tiden for illusjonens verden ønsker gjerne å dra oss tilbake til der vi var.

Vi derimot har valget til muligheten for å stoppe opp og kjenne etter hva det er som skjer og gjøre ting, si ting på en annen måte.

Det starter med deg og meg, sammen kan vi gjøre store endringer hos oss selv og i den kollektive bevisstheten.

heartBare del om du vil 

May

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test