Vær snill mot deg selv

Hva tenker du når du leser de ordene? Disse ordene kan få frem følelser over at vi er egoistiske og kun tenker på oss selv, men bildet er mer sammensatt enn det.

Forestill deg at du er i en krisesituasjon og du har brukt opp alle dine krefter. 

Der er du uten å ha mulighet til å hjelpe andre som er i nød. Hadde du i forveien tatt hensyn til deg selv hadde bildet vært helt annerledes. Du har sikkert hørt hundrevis av ganger av flyvertene på et fly:

Hvis oksygenmaskene utløses i flyet, sett på deg din først før du hjelper andre.

Faktisk så enkelt er det, men det du ofte gjør er å putte masker på alle andre enn deg selv til du omtrent segner om av utmattelse. Hva kan du få gjort da?

Når du tar på deg din oksygenmaske først vil du kunne hjelpe andre på en bedre måte.

Tenk etter hvordan det daglige livet ditt er, løper du i hamsterhjulet for å rekke alt? Familie, jobb, venner, frivillige verv som gjerne ønsker en bit av deg? Er du sensitiv? Trenger du noen små hvilepauser uten støy rundt deg? Forsøk etter beste evne å skape dette, det er ikke egoistisk. Noen minutter her og der i løpet av en dag kan gjøre underverker for deg.

Sett deg ned et par minutter, samme hvor du er, foran pc-skjermen, på dolokket, på et stille rom, på en benk, når du står på bussholdeplassen. Lukk øynene og ha fokus på pusten din, kjenn at du puster inn og ut. Vær oppmerksom på hvor langt ned i maven du puster eller om det stopper langt oppe i brystet. Hvis så, trekk pusten litt dypere og dypere ned i maven for hvert pust.

Hvis stressende tanker surrer, gjenta bare ordene "puste inn - puste ut" inne i deg. Da klarer ikke apekatthjernen din å ha fokus på noe annet. Hjernen klarer bare å ha fokus på en ting av gangen.

Når du tar hensyn til deg selv gjør det at du kan være mye mer tilstede i livet ditt for de menneskene som er rundt deg. Og ikke minst: Du er tilstede i ditt liv også.

Lag deg dine små øyeblikk i hverdagen som blir din oksygenmaske.

Du har da mulighet til å endre og hjelpe andre. Så vær snill mot deg selv, da er du tilstede for andre på livets vei på en helt annen måte!

Del gjerne med meg hvordan du fyller opp god energi hos deg selv!

heartØnsker deg en fantastisk dag,
May 

Bare del om du vil.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test