En dråpe i havet kan bety mye for andre

I går fikk jeg mulighet til å hjelpe noen mennesker via en liten krone og en nødsamtale til 113. Jeg fikk lov til å være den lille dråpen som gjør en forskjell.

Noen dager bringer med seg store gaver, ikke direkte til oss selv, men på grunn av det vi gjør for andre uten forventning om noe tilbake. De små ting som skaper glede i hjertene våre over at vi stoppet opp et lite sekund, ikke haste avgårde i vår travelhet.

i går var en slik spesiell dag. Jeg hadde fått en mega forkjølelse så jeg gikk tidligere fra kontoret for å pleie min slitne kropp og hals. Visste at jeg ikke hadde så mye i kjøleskapet hjemme så jeg måtte innom Kiwi-butikken ved trikkeholdeplassen min før jeg dro hjem. Går litt rundt i butikken og tenker mest på hvor deilig det skal bli å få en myk ettermiddag på sofaen. Vel plassert i kassakøen er det en ung mann foran meg med sin handlekurv, jeg ser at han ikke har stelt klærne sine den siste tiden. Lenge siden de har sett en vaskemaskin og energien hans føles sliten. Han får sine varer opp på rullebåndet, kassereren taster inn alt og sier så summen til den unge mannen som graver dypt i lommeboken sin. Får opp de sedler og mynter han har mens jeg står i mine egne tanker. Plutselig hører jeg kassereren si: Det mangler en krone! Den slitne unge mannen leter frenetisk etter en liten magisk krone som kan hjelpe han til å få betalt alt. Jeg hører kassereren sukke tungt, og ser på den unge mannen. 

Plutselig hører jeg meg selv si: Jeg kan betale den krona jeg. Så begynner jeg å lete i min private lommebok, ingen mynter. Så leter jeg i jobb-lommeboken min. Ingen mynter der heller. Det er helt stille i køen bak oss som bygger seg opp, ingen som sukker eller stønner. Plutselig tenker jeg, jeg fikk jo en 500-lapp forrige dagen. 

Kan du gi meg tilbake på denne, sier jeg til kassereren. Han ser på meg som om jeg kommer fra en annen planet, men tar i mot den og får sin krone mens jeg får veksel tilbake. Samtidig med at dette skjer står den unge mannen med store øyne og sier om og om igjen: Tusen, tusen takk! Bare hyggelig sier jeg, det var så lite. Ja, for meg var det lite. En liten krone for meg, men av stor betydning for ham.

lite ante jeg at det var mer jeg kunne være til hjelp med da jeg endelig kom meg ut av Kiwi-butikken og skulle gå over til trikkeholdeplassen. Akkurat i det jeg har stilt meg pent opp for å vente på min trikk ser jeg et pent eldre par komme gående mot plattformen. I det de kommer inn på plattformen ser jeg at bena begynner å svikte under mannen, og damen blir helt forferdet. Jeg hører henne si: Hva er det med deg da? Jeg forstår umiddelbart at her er det noe galt, og forter meg bort til dem. Jeg griper tak i mannens høyre arm mens damen tviholder ham i den venstre. Vi får geleidet ham til rekkverket og jeg ber ham om å holde seg fast. Damen ser desperat på meg, og jeg spør: Skal jeg ringe etter en ambulanse? I det samme kommer en annen dame styrtende over gaten og spør om vi trenger hjelp. Vi takker pent, men sier at det går bra og jeg får ringt nødnummeret til 113. Da kommer en annen utenlandsk mann bort til oss og spør om det er noe han kan gjøre. Det finnes faktisk mange gode mennesker rundt oss, det så jeg i går!

Jeg får kontakt med 113 som får snakket med damen som viser seg å være mannens kone. Plutselig kommer to hyggelige vektere til oss på plattformen og spør om de kan hjelpe til også, og jeg spør takknemlig om de kunne vente sammen med ekteparet til ambulansen kom. Jo det skulle de gjøre, og de var så hyggelige mot mannen og damen. I trygg forvisshet om at de var i de beste hender kunne jeg reise hjem med trikken min som kom kun etter ett minutt jeg hadde forlatt dem.

Det skaper glede i hjertet å gjøre noe for andre. 

En liten krone kan faktisk ha en stor betydning. Å stoppe opp og tilby hjelp når noen trenger det kan ha stor betydning.

En liten dråpe i havet, men havet det er faktisk oss.

heartJeg ønsker deg en fin dag med mange gode opplevelser.

May 

Bare del om du vil.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test