Er kroppen min virkelig intelligent?

Den unge kvinnen foran meg ser på meg. Hele livet har hun vært redd for barnefødsler, og nå er hun ved en alder hvor hun må ta en bestemmelse. Barn eller ikke barn? Da mister hun jo kontrollen over kroppen sin? Hun fikk en aha-opplevelse før hun forlot kontoret mitt den dagen.

Der satt vi, min flotte klient og jeg.  Hun med et behov for å kjenne at hun hadde kontroll. Før var det stort sett behov for kontroll med det meste, men etter en tid sammen hadde mye blitt mildere. Det gjenstod nå å begynne å gi slipp på å kontrollere kroppen.

Hun hadde alltid vært redd for å få omgangssyke og kaste opp for da forestilte hun seg at hun kom til å bli kvalt. Sist hun hadde vært syk hadde vært for 13 år siden, og nå fortalte hun hadde vært syk for et par uker siden. Hun ser på meg med store øyne og forteller om det som skjedde. Hvordan hun hadde måttet kaste opp og at noe spesielt hadde skjedd.

Det var som om kroppen min visste hva den skulle gjøre.
Hun hadde ikke blitt kvalt!

Ja nettopp sier jeg, det er nettopp det den er designet til å gjøre! Din kropp er superintelligent. Den kan rydde opp og reparere seg selv. Tenk deg når du brekker et ben eller arm, det er ikke legen din som får benet til å gro sammen. Det er fint å få satt det brukne benet i riktig posisjon, men det er kroppen din som reparerer seg selv! Akkurat som når du brenner deg, eller får et skrubbsår, kroppen starter en selvstendig helbredelsesprosess. Uten at du må sitte og si til huden: "Nå må du huske på å reparere deg selv".

Hun ser på meg med store øyne og det er som om et tåkete slør begynner å forlate trosmønstrene hennes.

Det samme er det med kroppen din om den skulle bli gravid. Du kan bare slappe av og la den gjøre jobben. Den vet nøyaktig hva den skal gjøre. du trenger ikke sitte og passe på at kroppen husker på å lage nok tær eller fingre på babyen.

Vi moderne mennesker vi glemmer at vi er i samhandling med en skapende kraft som jeg kaller Universet. Denne skapende kraften vet nøyaktig hva den gjør. Akkurat som det lille frøet som blir til den vakre blomsten. Akkurat som den lille eikenøtta blir til det store flotte eiketreet om noen år. Det har en intelligens inne i seg som bare flyter, vokser og gror.

Så det betyr at kroppen min vet hva den skal gjøre om jeg blir gravid sier hun.

Nettopp sier jeg, og når babyen skal ut skjer akkurat det samme som da du måtte kaste opp. Den vet nøyaktig hva den skal gjøre for å hjelpe babyen med å komme ut i livet.

Hun blir helt stille, ser på meg og sier:

Det er jo helt utrolig, slik har jeg aldri tenkt før!
For en aha-opplevelse! Tenk at det er mulig!

Nettopp, det er mulig. Kroppen er smart og intelligent og ordner opp selv når den trenger det.

Så stol mer på kroppen din du også, lytt til dens signaler om når den trenger hvile. Om når den trenger bevegelse.
Sammen er du og kroppen din virkelig et team!

Ønsker deg en fin dag med din kropp. heart

May

Bare å dele om du vil.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test