Kvinnen tenker, kanskje jeg skulle kjøpe en rød kåpe? Nei, hva vil min far si? Han er over 80 år......

Hun var på vei til meg og den første hypnoterapitimen da hun begynte å tenke på å kjøpe ny kåpe. Kanskje grønn eller rød? Rød slår hun raskt i fra seg, for det ville ikke hennes far fordra.... Kvinnen er i slutten av 50-årene og faren er over 80 år!

Kvinnen som satt foran meg fortalte sin historie som det nesten var til å gråte av. Om en oppvekst som var preget av en far som følte seg som et offer i verden. Som led av etterdønninger av sin oppvekst. En mor som ikke hadde ønsket dette barnet som kom litt for tett på det første barnet. Kvinnen hadde hatt en medfødt skade som gjorde at hun som liten måtte gjennom mange traumatiske og vonde operasjoner. Med den store følelsen av å være totalt forlatt av alle, for på den tiden fikk foreldrene ikke lov til å besøke barna på sykehuset.

Hennes overlevelsesmekanisme ble å være hjelperen. Nå hadde hun hjulpet alle rundt seg så mye og lenge at hun nesten ikke visste hvem hun var. Mest av alt kjente hun på den sterke tilknytningen til foreldrene, redselen for at de skal dø, gamle som de er i dag. Samtidig kjenner hun at hun ikke kan være seg selv, hun er alltid redd for hva de skal si. Spesielt faren, han var veldig autoritær i oppveksten. Hans ord var de som gjaldt i huset.

Vel, her var det bare å brette opp ermene og starte opp samarbeidet med henne så vi kan se om vi får korrigert noen av disse overlevelsesmekanismene i henne.

Når jeg avslutter en hypnotime pleier jeg alltid å ha med fargen rød i "oppvåkningen" tilbake til dagsbevissthet.

Lite visste jeg at hun et par timer før hadde sittet på bussen til meg og drømt om en rød kåpe. Som hun selvfølgelig raskt slo fra seg hun bare kunne glemme. For hennes far kunne jo ikke fordra rødt..... Ganske spesielt ikke sant når du er i slutten av 50-årene?

Nå satt hun med tindrende øyne, og sier: "Kanskje skulle jeg kjøpe meg en rød kåpe"? Jepp, sa jeg, det synes jeg virkelig at du skal gjøre. Reisen er startet for å komme tilbake til den egentlige deg som gjør det DU har lyst til!

Hun ut av kontoret mitt, og jeg tenkte ikke mer på dette. Plutselig tikker det inn en bildemelding på telefonen min. Det var fra henne. Et bilde av et smilende ansikt i den mest røde kåpen du kunne tenke deg smiley

Hun skrev:

Gikk rett inn i nærmeste butikk og tok den rødeste kåpa jeg fant. Den er så rød at jeg blir blendet. Føler meg fortsatt sjokket over "handlingen" - og hva far vil si. wink En markering på en endring. Takk for fin sesjon!

Jeg smilte fra øre til øre og frydet meg over at "løsrivelsen" fra faren er startet. Sånn ca 55 år etter trassalderen.

Må si jeg gleder meg til fortsettelsen med henne, og jeg var så heldig at jeg fikk lov til å dele denne historien med deg.

Ønsker deg en nydelig dag, og du, kjøp det som gleder DITT hjerte også heart

Varm hilsen fra May

Bare å dele om du vil!

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test