Venner, tapper de eller styrker de deg?

Har du noen gang opplevd å komme helt utslitt hjem fra et vennetreff? Eller du har tatt en kaffe med en venninne og du forlater henne som en våt klut? Mens hun er totalt oppladet og forfrisket?

Da kan det være store muligheter for at du har ganske så utviskede grenser rundt deg. Hvis det er slik du har opplevd det noen ganger, er det en stor mulighet for at på et helt ubevisst plan lekker din energi til andre.

Nylig hadde jeg besøk av en varm kvinne på kontoret mitt. Hun kunne fortelle om anstrengende arbeidsforhold der de ansatte ble presset til det ytterste av ledelsen for at firmaet skulle spare penger. Hun fortalte om turer med venninner hvor hun følte hun ble salderingsposten hele tiden. Andres ønsker og behov ble satt langt foran hennes og hun kjente seg sliten hver gang de hadde gjort noe sammen. Vel, tenkte jeg i mitt stille sinn, hvor flink er du til å si i fra om dine behov? Det viste seg at hun var ikke spesielt oppmerksom på det, hun tenker som mange andre: "De må jo forstå at dette ikke er OK?"

Akkurat, der sitter vi og tenker inne i hodene våre, "de må jo skjønne hva jeg mener eller synes". Da kan jeg si med en gang: Det er ikke slik det fungerer, de fleste kan ikke lese våre tanker. Vi må faktisk våge å uttrykke våre behov og ønsker. Hvis ikke blir vi overkjørt gang på gang. Den feilen som mange gjør er at de svelger og svelger til de er fullstendig overfylte og så kommer eksplosjonen. Ofte er det en filleting som utløser et skred av frustrasjon og raseri i en situasjon. Som kommer helt ut av proposjoner. Og alle parter sitter ofte forvirret tilbake og lurer på, hva skjedde nå?

Det er slik at det finnes kun et menneske som har ansvar for oss selv. Det er faktisk oss selv. Vi må ta ansvar for vår del av det som skjer. Vi må ta ansvar for våre egne grenser.

Ja, det kan føles vanskelig å sette sunne grenser for deg selv, men det kan trenes opp. Har du noen gang opplevd et barn i trassalderen? Vi har egenskapen til å si nei og sette sunne grenser alle sammen, men noen ble kanskje litt vel "disiplinerte" og "veltilpassede" barn i omgivelsene sine. På tide å hente opp litt av kraften og energien som bor i deg slik at du "får tilbake" deg selv?

Har du og vennene dine vokst fra hverandre? Gi slipp og la nye få komme til.

Hvis vi står med et ben i en dør og det andre benet i en annen dør kommer vi oss ikke av flekken. Vær modig, løft opp benet fra den gamle døren og lukk den. Gå så inn med begge ben i den nye døren og se hva som kommer til deg.

Det kan være nye mennesker som du er på et helt vibrasjonsmessig bølgelengde med. Mange har forskjellige venninner, fra rødvinsvenninner til andre hvor vi kan ha de dype samtalene. Alt til sin tid!

Tilbake til kvinnen hos meg. Hun hadde planlagt å være med på en hyttetur med denne venninnegjengen og hun vurderte å ta med sin nye kjæreste. Si meg en ting spurte jeg, når du tenker på denne turen, blir du glad i hjertet ditt eller hva er det som skjer?

Hun ser på meg med store øyne, og det var helt tydelig at hjertet sank som en sten inne i henne. Dette var en måte å kjenne etter hun ikke hadde forsøkt aktivt før. "Der har du din indre GPS" sa jeg. 

En ting er sikkert, får en tanke oss til å kjenne oss oppløftet eller oppglødd? Eller kjennes det som om en klam hånd legger seg rundt hele mageområdet ditt? Der har du svaret.

Følg det som høyner energiene dine, styr unna det som senker energiene dine. Noen ganger må vi gå i det selskapet vi gjerne skulle sluppet, men tro meg, de fleste ganger har vi faktisk et valg. På hva som er best for oss akkurat her og nå.

Og kvinnen? Det ble ganske klart for henne at hun ikke skulle på den hytteturen.

Når du har lært å kjenne etter hva som gir deg energi og ikke tapper deg, da er det bare å kose deg og nyte å være sammen med andre.

Nyt å være i dine sunne, vakre grenser!

Jeg ønsker deg en flott dag videre,
Mayheart

Bare del om du vil.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test