Tilgivelse, nøkkelen til lykke?

Lengter du etter fred i ditt indre over gammelt nag som du bærer på? Lei av å bære den tunge bagasjen? Klar for en tilgivelsesreise? Mirakler kan oppstå under en slik reise.

Vi kan øve oss på å lære tilgivelse, er du med?

Mange føler at de lever i en verden hvor mange farer truer både fra ytre og indre ting. Du lengter kanskje etter å bli fri fra de indre spøkelsene som innhenter deg gang på gang. Det kan være mennesker du føler har såret deg, opplevelser du har hatt som aldri gir deg fred.

Boken "Et kurs i mirakler" skriver mye fint om dette temaet:

Et sinn som ikke tilgir er fylt av frykt og gir ikke kjærligheten plass til å være seg selv, ikke noe sted der den kan bre ut sine vinger i fred og sveve høyt over verdens larm.

Et sinn som ikke tilgir er trist, uten håp om pusterom og befrielse fra smerte.

For mange er dette kjent, vi bærer på gammelt nag og bitterhet, på ting som er sagt og gjort gjerne for lang, lang tid tilbake. Når disse bitre tankene kommer er det som om vi mister oss selv. For en ting som er sikkert, et sinn som ikke tilgir får det veldig vondt inne i seg. Det er som om noe forvitrer og går i stykker i hjertet vårt. Og egoet pøser på med sin kritiske stemme og vi blir redde for å fortsette fremover. Vi blir redde for å være der vi er. Vi blir redde for å være alene. Vi blir redde for å være sammen med andre. Det er som om vi mister oss selv.

På toppen av det hele, når vi ikke tilgir ser vi sjelden med raushet på andre mennesker. Vi ser bare alle feilene "de andre" gjør. Uten å forstå at det er som regel vår egen projeksjon vi får rett tilbake i fanget. Vi tror ofte at vi aldri kan forandre oss, men jo, det kan vi!

Tilgivelse er noe vi kan tilegne oss. Når det går opp for oss at vi er sjeler som gjør en menneskelig opplevelse/reise blir denne prosessen så mye enklere.

La oss øve oss på å lære tilgivelse hvis du ønsker. Hvis du vil kan du i dag lære deg å ta nøkkelen til indre lykke og bruke den for din egen del. Bruk noen minutter på dette når du har mulighet. Det gjør at vi lærer hvordan vi skal gi tilgivelse og også hvordan vi skal motta tilgivelse.

En ting som er sikkert, det sinn som ikke tilgir tror ikke at å gi og få er det samme. Vi kan lære at vi er ett. Ved å praktisere denne øvelsen med tilgivelse av en du tenker på med bitre tanker, en uvenn, og en som du betrakter som en venn. Etter hvert som du lærer deg å se dem begge som ett, utvider øvelsen til også å gjelde deg selv. Så du kan se at deres befrielse inkluderer din befrielse.

Begynn øvelsen med å tenke på noen du ikke liker eller en uvenn. Som irriterer deg eller som fremkaller ubehag, en som du helst ikke vil møte. En som du virkelig kjenner ubehag mot eller bare forsøker å overse. Det betyr ingenting hvilken form for motvilje du føler. Du har trolig valgt ham eller henne allerede.

Lukk så øynene. Tenk eller se personen for deg i tankene dine og fortsett med å se på ham/henne en liten stund.

Prøv å oppfatte litt lys i han/henne, et eller annet sted. Et lite glimt du aldri har lagt merke til før. Prøv å finne en liten lysgnist som skinner gjennom ditt heslige bilde av ham/henne.

Se på bildet til du oppdager et bittelite lys et eller annet sted der. Hvilket lite punkt/egenskap hos personen har noe lys i seg? Noe godt?

Forsøk så å la det lille lyset bre seg ut til det omgir hele ham/henne og gjør bildet vakkert og tiltalende. Kjenn hva det gjør med deg.

Se på denne forandrede oppfattelsen en stund og vend ditt sinn mot en som du anser som en god venn, en du er glad i. Prøv å overføre lyset som du lærte å se rundt din tidligere "uvenn" til ham/henne.

Oppfatt ham/henne nå som mer enn en venn for deg, for i dette lyset vil personens "storhet" vise deg Universets healing, vi blir helbredet og hele.

La så ham/henne gi deg det lyset som du ser i ham/henne og la din "uvenn" og venn forene seg for å velsigne deg med det du ga. Nå er du ett med dem og de med deg. Alle henger sammen, dere er som en bølge i havet. 

Dere er ett. Sammen, ikke adskilt. I dette mirakel er du nå  tilgitt av deg selv.

Du er dem. De er deg.

Denne prosessen av tilgivelse kan du gjøre når som helst og hvor som helst. Denne tilgivelsen som skjenker lykke og fred til alle sinn som ikke har tilgitt, ditt eget inkludert.

I løpet av tiden etter at du har gjort denne tilgivelsesreisen, si til deg selv:

Tilgivelse er nøkkelen til lykke og fred i mitt indre.

Du kan sette deg selv og andre fri, er ikke det en vakker tanke?

Jeg ønsker deg mange gode, indre reiser heart

May

Bare del om du vil.

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test