EFT

Med EFT(Emotional Freedom Technique ) kan vi skape balanse i kroppens energisystem på en ny måte, og EFT kan oppleves som akupunktur for følelsene.

EFT står for Emotional Freedom Technique og er basert på en ny oppdagelse, som bryter med vanlige oppfatninger innen tradisjonell psykologi. Det baserer seg på at årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energiflyt.

Generelt om EFT

Bemerkelsesverdig ofte lindrer EFT symptomer, ved hjelp av en lett banking med fingrene på en serie punkter på kroppen. Disse punktene korresponderer med akupunkturpunkter på energimeridianene. Der det finnes en ubalanse, finnes det en korresponderende blokkering av energiflyten gjennom meridiansystemet.

EFT produserer positive forandringer ved nær sagt alle problemrelaterte følelser, sammen med mange fysiske tilstander. EFT er raskt og effektivt, og enkelt nok til at alle kan lære seg dette. Du vil få med deg en veiledning som oppfølging til behandlingen.

De fleste energiske ubalanser blir helt eller delvis fjernet i løpet av kort tids praktisering av denne prosessen. Noen tilfeller krever imidlertid en noe lenger behandling, som du selv blir lært opp til.

Her er noen eksempler på tilstander som behandling ved hjelp av EFT har hatt en meget god effekt med:

 • Frykt relatert til prestasjoner som å snakke i forsamlinger, konsentrasjon, sport etc.
 • Fobier som frykt for høyder, fly, lukkede rom, kjøring etc.
 • Traumatiske hendelser som fysisk/psykisk mishandling, ulykker etc.
 • Forstyrrende følelser som depresjon og sinne
 • Følelser relatert til avhengighet som spising og røyking
 • Følelser relatert til fysiske tilstander

 

Behandlingsmetoder

Vi kan benytte ulike behandlingsmetoder, rett og slett fordi ulike typer behandlinger egner seg best på ulike problemer.

Ved å kombinere ulike behandlingsformer øker sannsynligheten for at du får løst ditt problem, også fordi vi mennesker er forskjellige. Vi ser på dette i fellesskap når du er hos meg på første besøk.

Det er ingen behandling som egner seg bedre enn hypnose på røykeslutt, mens EFT sannsynligvis er det beste å benytte når det gjelder fobier og negative/traumatiske tanker. Kombinasjon er ofte det beste.

I noen tilfeller er det tilstrekkelig å benytte en behandlingsform. I mange tilfeller er imidlertid en kombinasjon det beste. Jeg benytter ofte EFT, etterfulgt av hypnose.

Dette øker muligheten for et godt resultat i mange tilfeller. EFT brukes til å rydde av veien den emosjonelle siden av problemet, mens hypnose så blir brukt for å legge på varige endringer.

Hva er EFT?

EFT, eller psykologisk akupunktur (uten bruk av nåler) eller emosjonell frigjøringsteknikk, står for Emotional Freedom Technique. Det er basert på en 5000 år gammel tradisjon – akupressur. Det bygger samtidig på at kroppen har en del energikretser, eller meridianer. Medisinsk forskning bekrefter dette.

EFTs grunnsetning sier at: «Årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energisystem». Alle reaksjoner, følelser og svært mange fysiske symptomer kan endres ved å balansere det menneskelige energisystem via EFT.

Når energisystemet er blitt balansert (forstyrrelser fjernet), forsvinner ofte problemet, depresjon, engstelser kan bli nøytralisert, og fysiske smerter og problemer kan bli lindret eller fjernet.

Hva kan behandles med EFT?

EFT kan brukes på svært mange områder, alt fra traumatiske opplevelser, allergier, fobier, sug/avhengighet til fysiske problemer. Se også under «Generelt om EFT.»

Denne metoden er også spesielt virkningsfull ved å endre negative emosjonelle følelser som er knyttet til tidligere hendelser.

Erfaringsmessig viser det seg at minst en av to kan bli helt hjulpet med problemet man kommer med.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved at man banker lett på energipunktene, mens man mentalt «er fokusert» med problemet.

Mange ganger banker klienten på punktene selv, slik at man kan lære å bruke dette verktøyet om det skulle være behov for det senere.

Man benytter seg av en «skala» fra 1 til 10 for å kartlegge styrken på den følelsen eller fornemmelsen som er i kroppen. Slik kan man følge hvordan alt balanserer seg i følelsene og kroppen mellom bankerundene.

Hvor langvarige er resultatene?

Sammenlignet med mange andre behandlingsprosesser, er EFT meget behagelig og varsom. Den har sjelden noen form for bivirkninger, fordi det ikke benyttes:

 • kirurgiske inngrep
 • nåler
 • piller eller kjemikalier
 • manipulering av kroppen

Benyttes det noen form for medikamenter?

Overhodet ikke. All behandling foregår ved å balansere energimeridianene i kroppen.

 
 

Hadde vært fint å høre fra deg

Uansett hva du lurer på, være seg terapi eller arrangementer hadde jeg satt pris på å høre fra deg!

Send meg en melding

Kontakt meg

 • NB! Ny adresse

  Besøksadresse:
  Rom: 522 (i 5. etg),
  Tast 522 og OK på ringetablå.
  Arbeidersamfunnets Plass 1, inngang fra Torggata
  0181 OSLO,
  Norge

 • Telefon:
  +47 920 30 578

 • E-post:
  info@innsikten.no

 • Webside:
  innsikten.no

 • Organisasjonsnummer:
  986 369 058

Jeg bruker informasjonskapsler på nettsiden min. Du kan lese mer om Personvern ved å følge denne linken.

Website Security Test